Blog

Vad behövs för att få den ultimata grillningen?

Till den bästa grillningen behövs planering. Vad ska man bjuda på? Det första du behöver fundera ut är vad man ska bjuda på, blir det kött, fisk, fågel eller vegan till grillningen. Se till att skaffa kött av kvalité och leta gärna i affärer där dem har kött till bra pris. Ska du bjuda många på grillningen kan det uppskattas att pengarna inte drar iväg allt för mycket. Ska det bjudas på kyckling är det bästa att kycklingen är tinad eller färsk för att man ska kunna få kycklingen så saftig som möjlig och inte torr och bränd. Glöm inte att planera vad du vill bjuda till ditt kött, kanske ris, potatis sallad, potatis klyftor, vanlig sallad eller har du något gammalt recept som går i familjen som alltid uppskattas på fester. Passa på att bjuda på dessa nu! Glöm inte om du vill ha någon sås till, bearnaise sås är ett säkert kort och uppskattas av många.

Grillning

Affärerna har massor med erbjudanden på grillvaror och produkter under grillsäsongerna. Passa på att kolla mycket på dessa erbjudanden om du som tidigare nämnt vill spara på pengarna. Det finns även super goda färdiga marinader som man kan använda sin utav till kött till exempel. Dem finns oftast i olika smaker, så välj någon som faller dig in i smaken bäst. Köp alltid färskt som tidigare nämnt också, det ger det bästa resultatet för din grillning.

Ska du bjuda på någon efterrätt, välj någon som inte är så tungt. Man är oftast väldigt mätt efter grillmat, då det är rätt tungt att äta. Köp gärna någon god glass med färska bär till och kanske lite kola eller choklad sås till. Passar även utmärkt ifall det är väldigt varmt ute, vilket det brukar vara när det är sommar.

Efter inhandlingen är klar, börja rensa din grill från gammalt kol och ersätt det med nytt och fräscht kol. Ha på rikligt med tändvätska och sätt sedan eld på kolen. Låt kolen brinna så att dem blir gråa och sedan bara glöder för bästa stek resultatet. Medan detta förbereds, kan ta upp till 30-50 min. Förbered allt du ska grilla och marinera (om det behövs) och lägg upp på olika tallrikar. Det är bäst att grilla det som tar längst tid först och det som går snabbast sist.

När kolen är klar för att grillas på, se till att gallret på grillen är rent och fräscht. Börja grilla! Det är viktigt att om du grillar kött, vänd bara på köttet en gång. Det ger den perfekta smaken och saftigheten som man vill ha i ett kött. Vill du imponera på din medium-rare kan du använda dig utav en temperatur sticka för att mäta hur varmt köttet är inuti. Den ska nå 65 grader för att vara medium-rare. Bjuder du på fisk kan du lägga i din fisk i folie med salt och peppar och en citron bit för att få den gos citrus smaken som är så gott till fisk!

Nu är det dags att be om lite hjälp att förbereda det som ska vara till maten. Kanske någon kan hjälpa dig med det medan du håller koll på grillen. Allt ska vara klart samtidigt så maten håller sig varm och fräsch till serveringen. Duka gärna upp utomhus och njut utav solen och den goda maten! Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *